Gator, varuhus och affärer

Via Monte Napoleone är den mest kända gatan när det kommer till mode i Milano. Det är en av de mest exklusiva gatorna i hela Europa. Parallellt med denna ligger el Quadrilatero och detta bildar en fyrkant av förstklassig shopping! Här finner man alla fina märken och designers man kan tänka sig!

La Rinascente som ligger på Piazza Duomo är ett stort varuhus där man hittar allt från kläder till leksaker. Varuhuset har åtta våningar.

Upim är ett varuhus för den som inte har obegränsat med pengar i plånboken. Här finns också kläder och andra saker. Varuhuset ligger på Piazza San Babila.

IMG_0127_1024x768_1_1.JPG

Galleria Vittorio Emanuele II är en enorm galleria. Byggnaden är väldigt vacker och inuti finns många butiker att besöka. Gallerian ligger på Piazza del Duomo, mittemot Il Duomo.

Gió Moretti som ligger på Via della Spiga är en affär som säljer kläder av både stora, kända designers men även av nya, mindre kända namn.

Fabricca de Marroni Giovanni Galli är en mycket känd affär som säljer mycket godbitar. Här kan man köpa traditionellt italienskt godis som glaserade kastanjer. Affären ligger på Corso di Porta Romana.

Det finns många olika marknader i Milano och den största heter Mercato di Viale Papiniano och ligger vid Viale Papiniano. Den har öppet tisdag- och lördagsmorgnar och här kan man köpa kläder och skor.

eXTReMe Tracker